INFORMATION OM KONSTUTSTÄLLNINGEN - BILDERBOKEN KÄLDA OCH ÄLGEN

En konstutställning som visar arbetet med bilderboksprojektet Kälda och älgen. Utställningen består av originalbilder, skisser, film, dokumentations- och annat researchmaterial från bilderboksarbetet.

Arbetet med bilderboken har pågått några år, studiebesök och research har varit viktigt. Norrbottens Museum har bistått med en referensgrupp, övriga museer i Norr- och Västerbotten har fått studiebesök och presentation av projekt. NLL, KUPP i Jokkmokk och Stiftelsen Arbetsstugefonden i Norrbotten har bidragit med ekonomiskt stöd.

Vi hoppas att ni är intresserade av att visa utställningen som finns för bokning från och med våren 2013 då boken utkommer på Kabusa Böcker.

Utställningsfakta:
16 st inramade originalbilder. Teknik: blandteknik, collage, broderi.  Material från manus- och skissarbetet. Två filmer: ”Kalvträskskidan lämar spår – Regine Nordström” och ”Arbete med bilderboken - Eva Stina Sandling”.

Käldas låda: Workshop, 60 min workshop med barngrupper. Vi arbetar med utställningens bild- och berättarpedagogiska inspirationsmaterial Käldas låda. Lådan innehåller pappersmaterial, tyg, färg- och kolkritor, pennor, nål och broderigarn, skinn mm.

Utställningsaffisch + folder

Beräknad utställningsyta – vägg: Ca 20 – 25 löpmeter 

Kostnader:
Fraktkostnader + utställningsersättning enligt rekommenderade MU-avtal KRO och Författarförbundet. Övrigt arvode vid medverkan: workshop ev. vernissagemedverkan, föreläsning.

 Producent/kontakt:
Eva Stina Sandling
Sanden 5, Porsi
960 30 Vuollerim0976-300 64
070-27 91 271
evastina.sandling@porsi.se
www.sandenart.se 
 Regine Nordström
Verkstadsvägen 38973 42 Luleå0920-192 70
073-06 74 025
regine.nordstrom@gmail.com
www.regine.se 

Kabusa Böcker: www.kabusabocker.se